Turbo


fiogf49gjkf0d

Turbo is bij ons gekomen in november vorig jaar. Hij doet zijn naam eer aan. In dezelfde week dat we hadden besloten om Turbo te adopteren was er een vlucht beschikbaar en hebben we Turbo opgehaald bij een van de vrijwilligers van DZG. Meneer tilde een keer zijn poot op, toen hij bij ons binnen kwam en dat was tevens ook de laatste keer. Hij is echt heel erg slim. Niet alleen slim, maar ook heel lief en aanhankelijk. Het klopt precies zoals DZG dit ons hadden verteld. Turbo komt uit Portugal en werd geschat op circa 11 maanden oud. Hij is bij mensen weggehaald die honden gebruikte om te vechten en ze werden niet goed behandeld. Een buurvrouw heeft hulp ingeschakeld, want die zag dat Turbo veel anders was dan al die andere honden die daar zaten. Toen is Turbo daar weggehaald. We hebben gezegd dat 10 januari zijn verjaardag is voortaan. Hij had een fatboy en een hoop speelgoed tot zijn beschikking, die had hij waarschijnlijk nog nooit gezien. Alleen maar spelen, rennen en netjes gaan zitten als hij eten krijg. Poten geven kon hij ook al snel. Poot is koekje bij ons. Hij vind het leuk om opdrachten uit te voeren. We hebben hem dan ook al allemaal trucjes geleerd. Dit vind hij echt geweldig om te doen!
Waarschijnlijk is hij ook mishandeld. Hij zat nl. onder de tand afdrukken en kleine wondjes. Hij was bang voor mannen in het algemeen, zeker als ze wat in hun hand hadden. ( bezem, afstandsbediening, kopje etc..) Hij heeft ook maar een korte tijd bij Ana in Portugal gezeten. Wel is hij daar een paar keer mee geweest naar een "Feira". Ik heb begrepen dat hij dat toen al erg leuk vond, nu nog steeds. Hij zit als eerste in de auto en geniet van aandacht van de mensen. We hebben hem zelfs nu zo ver dat hij zelfs geniet van aandacht van mannen. Ok, hij heeft zijn voorkeuren, maar is zeker niet meer bang of terughoudend. Naar andere honden is hij nog wel heel fel, maar dat gaat ook steeds beter. Omdat Turbo het zo leuk vind, zijn we op cursus gegaan met hem, dit pakt hij echt heel goed op. Op cursus schiet hij dan ook niet meer uit naar andere honden en gedraagt zich voorbeeldig. Nu op straat nog..... Sinds kort hebben we een tweede hond erbij. Na 1 grom werd deze gelijk geaccepteerd en ze kunnen nu niet meer zonder elkaar. Hij geniet echt van zijn maatje Wulle. Kortom Turbo is een tophond, een schat! Turbo is ook nog te zien op de site van DZG onder het kopje Sesimbra. Hier zit hij op de zgn. "Feira" in Portugal.
Soms moet ik er wel eens aan denken, hoe het geweest zou zijn voor Turbo als " de buurvrouw " niet zo oplettend was geweest...Maar daar moet ik maar niet te lang bij stil staan. Petje af voor alle vrijwilligers van DZG.

Een dikke knuffel van Turbo aan iedereen!


   
Klik en help ons helpen