Umai


fiogf49gjkf0d

Nu zal ik eens schrijven.
Mijn bazinnetje en baasje wilden weer graag een nieuwe hond. Hun eerste hond was overleden. Via internet terecht gekomen op de site van Dierenhulpzondergrenzen.Daar lag ik in de armen van een verzorgster in Spanje. Ze waren meteen verkocht toen ze mijn koppie zagen. Echt liefde op het eerste gezicht! Ze hadden ons in Spanje met mijn zusjes en broertjes gedumpt in een vuilniszak. Ben daar liefdevol opgenomen. Er zijn een paar maanden voorbij gegaan voor ik in Zwanenburg kwam te wonen. In Spanje hadden ze mij Libretta genoemd, maar ik heet nu Umai.
Wat een mooie naam he? Vernoemd naar een Sjamaanse genezeres uit Rusland. Toen ik aankwam was ik 3 maanden oud en 9kg zwaar. Inmiddels ben ik nu 9 maanden en 35 kg. Een aardig aan de maat hondje. Ben dol op alle honden die ik tegenkom en mensen die ik ken. Ben wel ontzettend bang voor auto's die stilstaan, brommers en fietsers. Op 5 minuten lopen hebben we een eerlijk park, waar ik lekker kan ravotten. Ook gaan wij naar Zandvoort, lekker uitwaaien aan het strand. Het Amsterdamse bos is ook zo'n zalige omgeving, als ook Spaarnwoude. Daar mag je ook loslopen.
Ik heb echt een hondenleven in de goede zin van het woord. Ben ook dol op de poes Indy in huis, die mag ik graag achterna zitten. Mijn baas vindt het alleen niet zo leuk, dat ik kuilen graaf in de tuin. Sommige struiken hebben het al begeven. Ben ook dol op de kleinkinderen van mijn baasjes. Vooral als ze spelen in de box en ze gooien er iets uit.
Nou, heb al aardig mijn tanden gebruikt op het speelgoed, wat natuurlijk gelijk in de prullenbak werd gegooid want het was kapot.
Ohja, wat ik ook nog wilde vertellen toen ik uit Spanje kwam, ben ik de volgende dag gelijk naar de dierenarts gegaan. Ze waren heel tevreden over mij (Umai) en de Stichting. Zoals ik eruit zag en in Spanje was opgenomen en behandeld in het asiel. Ja, de arts gaf zelfs een compliment. In mijn paspoort staat dat ik een Mastief ben, maar nee hoor, wat ik wel ben weten we niet. Ja een hond natuurlijk, ik hoor jullie denken, maar het ras he!!
Wel zit wel iets van een herdertje in, maar wat maakt het uit! Ik ben zo lief en dat is wat telt. We kijken uit naar 10 juni. Zeker willen we komen. Ook doe ik er nog een foto bij van mij.
Dag lieve dierenvrienden!  
Een pootje van mij Umai, en de groetjes van mijn bazinnetje en baasje

Renée en Rob Knaven
Zwanenburg

P.s Bovenstaand verhaal kregen wij per brief. Deze tekst is overgetypt


   
Klik en help ons helpen