Luna


fiogf49gjkf0d
Dit is het verhaal van Luna (voorheen Laika), uit Sevilla:
Op 28 november 2008 werd ik opgehaald na een vliegreis vanuit Malaga, op Schiphol, samen met Summer.
Na een autoreisje richting het Zuiden van Nederland, was ik volgens mijn nieuwe baasjes “thuisgekomen”.
Ik wist nog niet wat dat betekende. Eenmaal daar werd ik begroet door de andere 3 honden.
De eerste weken waren moeilijk voor mij, ik wilde niet dat mijn nieuwe baasjes mij aaiden of knuffelden, dat vond ik beangstigend.
Ik kreeg een nieuwe naam, waaraan ik moest wennen, omdat er al een Laika was in het gezin.
Zij meenden dat ik in Spanje niet veel goede ervaringen had opgedaan. Ook vonden zij dat ik een redelijk dominant karakter had;
de andere honden hield ik op afstand, ook mijn vrouwtje, door mijn lip naar ze op te trekken en te grommen.
Op een gegeven moment merkte ik dat niemand iets kwaads bedoelde richting mij, knuffelen begon ik leuk te vinden, en nu ga ik zelfs om een knuffel vragen, ook aan vreemde mensen op straat….
Nu, na een aantal maanden, ben ik goed gewend hier, met Sam de reu, ben ik nog steeds geen vriendjes, maar dat hoeft ook niet.
We accepteren elkaar en gaan elkaar uit de weg, de “vrouwtjes” zijn wel leuk, vooral met de kleinste, een sheltie-mix , kan ik het goed vinden.
Vooral mijn baasje is mijn grote vriend, en ik volg hem overal, ’s avonds lig ik op de bank met de rest. Slapen is sowieso mijn grootste hobby, samen met eten.
Ik ben blij dat ik hier terecht ben gekomen en ik geloof dat mijn baasjes na wat “startproblemen”, ook blij zijn met mij, in ieder geval zeggen ze dat ik nooit meer wegga.
Groetjes uit Kerkrade, Luna
 

   
Klik en help ons helpen