Oproepen 

 
Vluchtbegeleider! Iets voor u?

Vluchtbegeleider! Iets voor u?

Stichting Dierenhulp zonder Grenzen is een onafhankelijke non-profit organisatie met als enig doel dieren te helpen. In de praktijk zal dit voornamelijk betekenen het helpen van honden en soms katten uit vooral de populaire vakantielanden Spanje, Portugal en Griekenland. Misschien denkt u dat het de taak van de plaatselijke autoriteiten is om deze problemen op te lossen. Helaas zien dezen het vaak niet als hun taak de verantwoordelijkheid op zich te nemen.  Dierenhulp zonder Grenzen ziet het mede als  haar taak deze afschuwelijke zaken in de openbaarheid te brengen, in de hoop hiermee mensen te bereiken die hen en daardoor de dieren willen helpen. Naast het bieden van hulp aan de projecten ter plekke komen ook honden en katten in aanmerking om geadopteerd te worden in Nederland , België of Duitsland. Deze dieren worden vaak per vliegtuig opgehaald. En hiermee komen wij aan de vraag:”Vluchtbegeleider, iets voor u?”                                         

Stel u gaat op vakantie, bij familie en/of vrienden op bezoek en u vertrekt op één van de volgende luchthavens:

Bulgarije:                                                Sofia

China:                                                     Shanghai

Griekenland:                                          Athene – Heraklion - Thessaloniki – Volos – Zakynthos

Italië:                                                      Napels

Portugal:                                                Faro – Lissabon - Oporto       

Roemenië:                                              Boekarest

Spanje:                                                    Alicante – Almeria - Barcelona – Granada –  Madrid - Malaga – Sevilla  - Valencia

Turkije                                                    Alanya - Antalya

Dan bestaat de mogelijkheid een dier mee te nemen. U laat weten dat u vluchtbegeleider wilt zijn, als DZG weet hoe laat u vertrekt dan zorgen zij dat de hond(en) en/of kat(ten) op het betreffende vliegveld is/zijn, de dieren worden ingecheckt, de paspoorten en bijbehorende papieren worden aan u overhandigd. Dieren boven de 5 kilo gaan altijd in, door vliegmaatschappijen erkende,  skykennels in het ruim, zijn ze lichter dan 5 kilo dan kunnen deze eventueel mee als "handbagage" in hiervoor bestemde tassen/boxen.

Aangekomen op het vliegveld van bestemming, dit kan zijn o.a.  Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven,   worden de skykennels door een werknemer van de luchthaven aan u overhandigd. In de aankomsthal staan medewerkers van DZG de vluchtbegeleider(s) en de dieren op te wachten. Wij willen u verzoeken de hond(en) niet uit de skykennel te halen, om veiligheidsredenen hebben zij geen halsband om. Alles is nieuw voor de honden en ze hebben nog stress van de reis, de kans op ontsnapping is groot. Onze medewerkers zijn de enigen die de hond(en) uit de skykennel mogen halen. De skykennels worden ook door deze medewerkers meegenomen. Uiteraard zijn de kosten voor het overvliegen van de dieren voor rekening van DZG. Per persoon kunnen één of twee dieren mee (afhankelijk van de vliegmaatschappij) in het ruim en één als handbagage.

Voor  meer informatie kunt mailen naar  bestuur@dierenhulpzondergrenzen.com  

Helaas is het met de volgende vliegmaatschappijen niet mogelijk dieren voor onze stichting  mee te nemen, dit heeft te  maken hebben met de te hoge kosten per dier. Dit zijn o.a. Lufthansa, Iberia en Olympic Airways. TAP Portugal is mogelijk voor een hondje in de cabine tot 7 kg, incl. kennel, in het ruim een hond tot 20 kg, incl.de skykennel. Ook zijn er vliegmaatschappijen die geen dieren vervoeren. o.a. Easyjet, RyanAir, Clickair en Vueling. Helaas is ook niet elk reisbureau genegen mee te werken.

 

©2019 St. Dierenhulp zonder Grenzen
................................................................................................................................................
 
GASTGEZINNEN GEZOCHT

 U houdt van dieren? 
  U wilt kansarme honden een eerlijke kans geven?
  Lees wat U kan doen!

 

Stichting Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal is op zoek naar gastgezinnen voor volwassen honden, soms ook pups, een leuke maar vooral verantwoordelijke taak.

U hebt kans dat u een hond in opvang krijgt die nog alles/veel moet leren, misschien zindelijk worden, alleen leren te zijn of aan de riem leren te lopen. De hond zal moeten wennen aan zijn/haar nieuwe omgeving. In het begin zal dit aanpassingen vergen, daarom zoeken wij vooral mensen die tijd en geduld hebben. Enige kennis van honden en hun opvoeding is een pre.

De bedoeling is, dat u vanaf het moment dat u de hond in opvang hebt, deze gaat verzorgen als was het uw eigen hond, daarbij dient u natuurlijk altijd in gedachten te houden dat hij/zij weer weggaat! U gaat de hond, indien nodig, zindelijk maken, hem/haar aan de lijn leren lopen, en het aan zoveel mogelijk situaties laten wennen, zoals kinderen, autorijden etc. Dit alles in het tempo welke past bij het dier. Het opvangen van dieren is leuk en dankbaar, let wel, vrijwillig werk, maar zeker ook heel intensief.

De intentie van het opvangen is een hond in nood in uw gezin op te nemen, tot hij/zij geadopteerd gaat worden. Het is van te voren nooit te zeggen hoe lang een hond bij u zal blijven. U gaat een hond opvangen die het nodig heeft, dit kan om verschillende redenen zijn. Dit betekent in de praktijk dat u niet zelf een keuze kan maken op de website, het gaat er ook niet om of u de ene hond “mooier” zal vinden dan een andere hond. Schoonheid is betrekkelijk, het gaat om een dier in nood. Natuurlijk houden wij rekening met uw situatie, misschien kunt u alleen een reu opvangen en geen teefje, of andersom. Ziet u zichzelf als gastgezin en u kunt zich vinden in het bovenstaande of hebt u nog vragen, neemt u dan per mail contact op met vrijwilligers@dierenhulpzondergrenzen.com
................................................................................................................................................
 
AUSTRALIĆ« BRANDT!!

Australië brandt Wij willen helpen!

U/jij ook?

 

Al bijna 1,2 miljard dieren overleden! Wij kunnen niets anders doen dan in actie te komen

 

Al maandenlang wordt Australië geteisterd door de hevigste bosbranden sinds decennia. Het lijkt alsof het steeds erger wordt, meer gebieden worden getroffen door een verschrikkelijk vlammenzee.

Het aantal branden is opgelopen tot bijna 200! Dit is iets dat voor ons niet voor te stellen is, het vuur verspreidt zich snel, sinds jaren heerst droogte op het continent.

De schatting is (tot nu) dat ongeveer vijf miljoen hectare land is verwoest. Als vergelijking, Nederland is ongeveer 4,2 miljoen hectare. Bij verwoestende branden zijn mensen het meest kwetsbaar, maar ook de dieren, geschat wordt dat meer dan 480 miljoen dieren zijn gedood in de branden als gevolg van het vuur of de rook. Duizenden vogels, waaronder zwavel-kuif kaketoes, zijn naar verluidt uit de lucht gevallen, gedood door de intensiteit van hittestress en rook. Alleen al 8000 koala’s. Naast koala’s ook o.a. kangoeroes, opossums, vogels, reptielen. Veel vee is het slachtoffer geworden, koeien, schapen, geiten en schapen. Ook zijn paarden het slachtoffer geworden.

De dieren die de brand hebben overleefd hebben grote kans te verhongeren en te sterven door gebrek aan water.

De opvangcentra hebben hun handen meer dan vol, ze werken dag en nacht door om de gewonde dieren te helpen. Helaas kan niet elk dier gered worden. In New South Wales is de situatie heel erg.

Als we de beelden zien kunnen we niet anders zeggen: “We moeten helpen”, en we zeggen dit met verdriet in ons hart en tranen in onze ogen. Maar ook met grote waardering voor de mensen die helpen, we maken een diepe buiging voor brandweerlieden, dierenhulporganisaties, voor iedereen die ter plekke helpt. Laten wij dan van onze kant helpen, letterlijk de andere kant van de wereld.

New South Wales is ernstig getroffen, sanctuaries hebben huis en haard verloren, maar ook dieren. Veel van de overlevende dieren hebben brandwonden, vooral aan hun pootjes. De sanctuaries kunnen, met financiële steun weer opgebouwd worden, dieren zijn niet te vervangen. Maar opvang zal nodig blijven, al is de omgeving verwoest, bomen tot aan het bovenste blad zijn zwart. De aanwezige mensen zetten bakken met water neer voor de dieren, om toch iets te kunnen doem. Water is een eerste levensbehoefte voor de dieren, en er wordt gebruik van gemaakt, ook door vogels en reptielen.

DZG heeft contact gezocht met een paar sanctuaries, maar het is moeilijk contact te krijgen. Naast het gebrek aan water en stroom, heel af en toe internet- en telefoonverbinding moeten wij geduld hebben.

Maar onze donaties zijn hard nodig. Wij willen niet langer wachten en gaan beginnen met inzamelen van opbrengst. Wij gaan op deze pagina bijhouden hoeveel de stand per dag is, en wij hopen op een hoge opbrengst zodat wij meerdere sanctuaries kunnen laten delen in de donaties. Wij zijn blij met elke bijdrage, geef wat u/jij kunt missen.

Dank namens de dieren en de mensen die hen proberen te redden.

Verschrikkelijke beelden hebben we allemaal voorbij zien komen de laatste tijd, wij willen niet de meeste gruwelijke foto’s publiceren.

Stort uw donatie op SNS NL58 SNSB 096 48 257 16 t.n.v. Dierenhulp zonder Grenzen o.v.v. Brand

 

 

Klik en help ons helpen