Opvangcentrum Gualtar - Portugal



Informatie
Projectnieuws
Overig nieuws
 

Gualtar - Portugal

 
fiogf49gjkf0d

 
 
Gualtar is een plaats in het district Braga, met een totale oppervlakte van  3,79 km². In deze plaats probeert de organisatie Abandoned Pets Portugal dieren te helpen, veelal slachtoffers van de mens. Zij nemen honden op die op straat gevonden worden of die in de gemeentelijke asielen zitten. De organisatie heeft geen asiel, daarom worden de dieren ondergebracht bij de weinige opvanggezinnen of tegen betaling in een hondenhotel. 
 
 
 
De organisatie werd opgericht uit nood, er was duidelijk een grote  behoefte huisdieren te beschermen. Een groep personen deed dit al, hun activiteit richtte zich aanvankelijk op zwervende en achtergelaten dieren, vooral zij die werden ondergebracht in de oude gemeentelijke kennel van Braga. Deze dieren zouden na verloop van korte tijd gedood worden. De dieren werden daar blootgesteld aan verschrikkelijke omstandigheden. Om hun doelen te bereiken moesten de mensen zich verenigen in een organisatie. 
 
 
 
 
In 2013, op 8 mei, werd Abandoned Pets, Association for Animal Dignity - S.O.S – ADOPTING ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel in Braga. 
 
 
De onderliggende gedachte van de organisatie is één die verder gaat dan het traditionele van de straat en uit het gemeentelijke asiel halen van dieren en ze te laten adopteren. De dramatische ervaringen van elke dag gaf hen het besef dat een verschuiving moest plaatsvinden, en die zou alleen mogelijk zijn door een verandering van mentaliteit en culturele tradities onder een groot deel van de Portugese bevolking. Veel inwoners van Portugal vinden het normaal dat een hond een klein hok heeft, aan een ketting ligt en in het beste geval een “bewegingsvrijheid” heeft van 1 meter.
 

 
Zich goed bewust van deze realiteit, investeren ze veel in het publieke bewustzijn, vooral gericht op kinderen en jongeren. Het is essentieel dat de grote problemen zoals een te grote populatie van dieren, het aantal gedode dieren in de kennels in het land (ongeveer 100.000 per jaar), het hoge aantal achtergelaten dieren (ongeveer 20.000 per jaar  ) en de duizenden dode dieren op de Portugese wegen worden opgelost door het bewustzijn te wijzigen van de mensen en de algemene bevolking.
 
 
 
 
Op dit moment, is het  belangrijkste  “werk”  de  achtergelaten honden van de straat te redden en de honden die naar het Braga Official Collect Center ( CROB ) zijn gebracht hier uit proberen te halen.  Alle dieren die worden gered worden verwelkomd in een gastgezin of nog vaker in een hondenhotel, ondergebracht, als de kosten dit toelaten. Ze zijn allemaal gevaccineerd en ontwormd en wanneer de organisatie geld heeft gesteriliseerd/gecastreerd. 
 
 
 
 
 
Het huidige CROB verblijft nog in hetzelfde gebouw maar is geen dodingsasiel meer. Ze hebben 32 kennels voor honden en 20 plekken voor katten. Dieren die niet agressief zijn worden niet gedood, de gemeente verzorgt het voer voor de dieren, de dierenarts in dienst van de gemeente zal een begin gaan maken met sterilisaties/castraties. Alleen het   wanneer is nog niet bekend. Abandoned Pets werkt samen met CROB, de stad Braga en de gemeentelijke dierenarts om voor dieren een thuis te vinden. Er worden hondenwandelingen de zg. "Cãominhadas" georganiseerd, ze staan op fairs en andere evenementen, zoals beurzen en tentoonstellingen in de stad. 
 
 
 
 
Het hondenhotel waar mee samen wordt gewerkt heet de   "Canisa ', dat naast het hotel ook een  trainingscentrum  heeft. De trainer die werkzaam is voor dit hotel helpt ook de honden van de organisatie die gesocialiseerd moeten worden.
 
 
De belangrijkste doelen zijn om zoveel mogelijk dieren te helpen, te voorzien van voeding en indien nodig medische zorg, te socialiseren en zorgen dat ze een veilig thuis zullen krijgen. Zij zijn ervan overtuigd dat elke dier een tweede kans verdient om. een gelukkig thuis te vinden.
 
 
 
Wilt u helpen? Uw gift kunt u overmaken naar SNS Bankrekening NL12SNSB 0928 27 18 03,  BIC SNSBNL2A t.n.v. Stichting Dierenhulp zonder Grenzen te Valthermond o.v.v. Gualtar
 
 
 

©2016STDZG


Klik en help ons helpen