Opvangcentrum Bullas - SpanjeInformatie
Projectnieuws
Overig nieuws
 

Bullas - Spanje

 
fiogf49gjkf0d
 
Bullas is een gemeente in de Spaanse provincie Murcia in de regio Murcia met een oppervlakte van 82 km². Bullas telt ongeveer 12.000 inwoners. Bullas is een marktplaatsje tussen de grens met Andalusië en de hoofdstad Murcia. De zomers zijn zeer heet en de winters koud. Met name in september en oktober kunnen veel stormen en regenbuien over het gebied razen.
 

Bullas is een hel voor dieren, in deze relatief kleine plaats worden jaarlijks honderden dieren achtergelaten, mishandeld en zelfs gedood.

 
 
 
 
 
Een groep van 6 dierenliefhebbers werkten voor een lange tijd individueel, maar omstreeks half 2015 hebben ze besloten de handen ineen te slaan en hebben de organisatie Paticas Bullas opgericht. Vanaf die tijd hebben ze meer dan 100 katten en honden gered.


Het is moeilijk werken in Bullas en directe omgeving, ze moeten de inwoners bewust zien te maken over hoe belangrijk respect en rechten voor een dier zijn. Ze krijgen geen enkele hulp, hun inkomsten komen van het staan op markten met het verkopen van tweedehands spullen. Dit kan niet altijd de kosten dekken, en dan zijn zij genoodzaakt hun eigen financiën aan te spreken. Maar dit kan zo niet doorgaan.
 
 

De organisatie heeft geen shelter, enkel opvanggezinnen. Dit betekent dat ze niet veel honden en katten kunnen opnemen. Voor een dier weer gered kan worden, zal eerst een ander geadopteerd moeten worden.

 ©2016STDZGNL

 


Klik en help ons helpen