Opvangcentrum SiciliëInformatie
Projectnieuws
Overig nieuws
 

Sicilië

 

 

  Zwerfdieren - De morele degradatie van Zuid-Italië.

Uit een onderzoek van een paar jaar geleden bleek dat bijna 6 miljoen honden en 7,5 miljoen katten leefden in Italië, inclusief die in kennels gehuisvest werden.  Het meest populaire dier is de hond,  gevolgd door de kat op de  tweede plaats. Deze schijnbare liefde wordt niet weerspiegeld in de echte wereld; elk jaar zijn dierenvrienden getuige van het trieste veschijnsel van achterlating en mishandeling, ondanks talloze oproepen en campagnes om deze sociale plaag in te dammen.Onder de  gedumpte honden en katten  is  een hoog percentage van sterfgevallen als gevolg van verkeersongevallen, honger, dorst, vergiftiging of mishandeling, en ook sterven veel dieren in de asiels.   Een degeneratie in Italië waar we aandacht voor zouden moeten vragen.

Daarom is het verschijnsel  van zwerfhonden de keerzijde van de grote passie die Italianen voor huisdieren hebben. Hoewel het noorden een bepaald decorum en gevoel van verantwoordelijkheid bij het houden van hun dieren handhaaft (onder voorbehoud van bepaalde verslechterende omstandigheden welke naar voren kwamen door  bepaalde berichten ), de echte hoofdzaak van de zaak ligt voornamelijk in Zuid-Italië.  En alleen al op Sicilië zijn  de effecten verwoestend.  

 
 
 
 
De vele rapporten, protesten en klachten mochten niet baten.  Op het eiland zijn duizenden en duizenden zwerfhonden en –katten.  Er zijn grote hoeveelheden honden die aan het trieste lot zijn overgelaten. Roedels zwerven in de steden en dorpen over straat, zij worden in groten getale slachtoffer van criminele daden.

 

 
 

 


 


 


 

 

Klik en help ons helpen