Opvangcentrum Zakynthos Zante StraysInformatie
Projectnieuws
Overig nieuws
 

Zakynthos Zante Strays

 
fiogf49gjkf0d
 

Zakynthos is een prachtig eiland met een lelijke kant ... honden vastgeketend aan lege olievaten, katten worden achtergelaten en worden (half)wild, paarden die in een verzengende hitte moeten zien te overleven en wilde mooie vogels worden voor “de lol” afgeschoten.

 
Het is niet ongewoon om gepiep te hoen uit vuilnisbakken, waar kleine pasgeboren puppy's in plastic zakken worden "weggegooid". Een mooie rit naar de prachtige bergen wordt “verstoord” als je een skelet van een hond ziet, ver weg gedumpt van de bewoonde wereld, achtergelaten om te sterven. Wij vragen ons ook af waarom iemand een hond heeft en deze dan voor haar/zijn hele leven vastketent aan een olievat waarin de hitte onverdraagzaam kan zijn in de zomer en alles modderig is in de winter.

Tegenwoordig doen steeds meer mensen afstand van hun dier, men kan zich niet meer veroorloven de dieren eten te geven. Dit heeft met de zeer slechte economie te maken. Het dier op straat achterlaten is een veel voorkomende situatie. Veel dieren sterven van de honger, anderen hebben geluk op tijd gevonden te worden.

Sterilisatie/castratie zal ook zeker helpen! Maar er heerst een mentaliteit bij velen dat een teefje tenminste één keer in haar leven een nest puppy’s moet hebben gehad, i.v.m. gezondheidsredenen. Of het is te pijnlijk voor de hond om een operatie te doorstaan of heeft het toch met geld te maken? Er zijn genoeg mensen die het niet nodig vinden en ook tegennatuurlijk.

Zante Strays is een vrijwilligersgroep van dierenliefhebbers en activisten die samenwerken om honden, katten, paarden en vogels te redden. Zante Strays richt zich vooral op het redden en herplaatsen van zwerfdieren en zijn totaal afhankelijk van giften en donaties om voor de verlaten en mishandelde dieren te kunnen zorgen.Honden worden gered en geplaatst in pleeggezinnen totdat ze goed genoeg zijn om geadopteerd te worden. Onze opvanggezinnen proberen zoveel mogelijk honden op te nemen, Zante Strays vergoedt de kosten van voer en medische zorg aan de opvanggezinnen. Zonder de hulp van DZG zou het lot van vele, vele Zante Strays nooit bekend worden.

Margarita

©2013 St. Dierenhulp zonder Grenzen
 

Klik en help ons helpen