Opvangcentrum Animal Care MaltaInformatie
Projectnieuws
Overig nieuws
 

Animal Care Malta

 
fiogf49gjkf0d
 
 
 

Animal Care Malta is een officieel geregistreerde stichting die zich inzet voor het welzijn van de vele straatkatjes in en rond Mellieha, een stadje in het noorden van Malta.


Onze stichting is geheel afhankelijk van vrijwilligers die iedere dag de vele kattenkolonies voeren. Deze mensen betalen dit vrijwel geheel zelf omdat er geen enkele hulp van de overheid is. Het probleem is dat sommige mensen stoppen met voeren wanneer de kolonies te groot worden, omdat het simpelweg te duur voor hen wordt.
Een van de doelen van Animal Care Malta is om geld en kattenvoer in te zamelen. De vrijwilligers kunnen we hiermee helpen zodat de minder bedeelde katjes iedere dag te eten hebben.

 
 
Daarnaast is een heel belangrijk punt de sterilisatie van de katjes. Alleen op die manier kan uiteindelijk worden voorkomen dat er telkens nieuwe kittens worden geboren. Hiertoe vangen we de katjes die in de kolonies leven en laten ze steriliseren.
Onze stichting beschikt niet over een eigen asiel of centrale opvang dus de katjes die gesteriliseerd zijn worden door onze vrijwilligers verzorgd en na een aantal dagen weer in de kolonie vrij gelaten.
Ook worden veel kittens met vaak ernstige ooginfecties door vrijwilligers opgevangen. We proberen dan een goed adoptie-adres voor de kittens te vinden, maar vaak komt het er op neer dat dit niet lukt waardoor ze bij onze vrijwilligers blijven.

Het Bestuur van Animal Care Malta bestaat uit mensen die jarenlang voor andere dierenorganisaties hebben gewerkt. Wij zijn echter een nog jonge organisatie, waardoor er een tekort is aan vrijwel álles!
Zo hebben we bijvoorbeeld meer kattenvallen en kooien nodig om gesteriliseerde en zieke katjes op te vangen, maar daar hebben we jammer genoeg het geld niet voor.

Er zijn een aantal dierenartsen die de katjes steriliseren tegen een gereduceerd tarief: € 20,-- voor een kater, € 35,-- voor een poesje, maar dan nóg lopen de kosten natuurlijk enorm op.

Wilt u Animal Care Malta helpen? Uw bijdrage kunt u storten op SNS bankrekening 92.82.71.803 t.n.v. St. Dierenhulp zonder Grenzen te Valthermond o.v.v. katten Malta


Wij hopen op uw steun!
Antoinette Timmers
 
 

Klik en help ons helpen