Opvangcentrum Kattenproject - MilaanInformatie
Projectnieuws
Overig nieuws
 

Kattenproject - Milaan

 
fiogf49gjkf0d
  
 
Het kattenproject is in de loop der jaren gegroeid, per jaar worden nu ongeveer 70 katten/kittens geadopteerd. Daarnaast worden ongeveer 100 katten bij die onze collega’s steriliseren. Dit kan gaan om zwerfkatten die zich in een kolonie bevinden, maar ook katten van mensen die financiële problemen hebben. Als groep  die zich inzet voor de zwerfkatten in Milaan hebben onze collega’s korting op sterilisaties bij een aantal dierenartsen. Veel mensen zijn er niet om te helpen, het is duidelijk dat dit enorm veel tijd en energie vraagt. Maar dan doen ze al jaren met plezier.
 
 

Een mevrouw die kittens heeft geadopteerd is op het idee te komen om een fiscaal nummer aan te vragen en zo het “Universum van Maio” te stichten; een officieel poezenproject! Maio is één van de kleintjes die ze nog niet lang geleden geadopteerd heeft. Onze collega’s kunnen nu officieel presenteren.  Dit als doel om mensen te informeren over het belang van steriliseren en castreren.

In het noorden van Italië zijn de zwerfhonden redelijk onder controle d.w.z. dit komt bijna niet meer voor in Lombardije. Helaas is dat met katten en poezen nog een heel ander verhaal, vooral buiten de grote steden. Boerenbedrijven en  bevolking van kleine plaatsjes lopen erg achter en doen weinig aan sterilisatie. Hierdoor is er totaal geen geboortecontrole van kittens en worden veel katten besmet met FIV en Felv, wat weer veel ziekte en ellende met zich meebrengt. Onze collega’s hebben dus te maken met het vangen van (wilde) katten, steriliseren, kittens opvangen, moederpoezen in nood met kittens opvangen, gewonde en zieke katten.

\
 
 
 
 

Een paar jaar geleden werd een garage onder het huis van een medewerkster omgebouwd tot opvangcentrum. Katten die niet te adopteren zijn worden teruggezet in de kolonie en door hen onder controle gehouden. Een aantal katten hebben geen kolonie en konden niet teruggezet worden, maar ook omdat katten Felv/Fiv positief zijn of simpelweg omdat ze geen eigen thuis hebben (kolonie). Langzamerhand kwamen ze op het idee om ergens een onderkomen te creëren voor katten die geen toekomst hebben, zodat ze niet jaren in de garage moeten doorbrengen. Ze hebben het dan ook over katten die niet “plaatsbaar” zijn in families. Om deze katten een kans te geven hebben ze een “Cathouse” laten bouwen. Het “Cathouse” staat inmiddels bij een honden- en kattenpension waar al mee samen werd gewerkt.     


Binnenkort gaan de eerste katten verhuizen. Momenteel verblijven ze nog in de garage. Ze zullen eerst een aantal maanden in de ren verblijven en in het slaap/nacht gedeelte. Als ze eenmaal goed gewend zijn kunnen ze via het kattenluik ook de omgeving gaan verkennen. Een ruime omgeving in de weilanden waar geen gevaar is, en ook geen drukke wegen zijn. Dit is een zone die net iets buiten Milaan ligt en niet ver van waar onze collega’s wonen. Voor hen is het  haalbaar om dit goed onder controle te houden en dagelijks te gaan  schoonmaken, voeren en indien nodig naar de dierenarts te gaan die op een paar km afstand zijn praktijk heeft. 
 
Elk “geval” is weer anders, een zwarte poes met 7 kittens werd gevonden in een afgelegen zone en er  werd  via via verzocht haar op te nemen.  Moeder en kinderen maken het goed.

Wilt u helpen? Uw gift kunt u  overmaken naar SNS Bankrekening NL12SNSB 0928 27 18 03,  BIC SNSBNL2A t.n.v. Stichting Dierenhulp zonder Grenzen te Valthermond o.v.v. MIlaan

 

©stdzg2016

 

 


Klik en help ons helpen