Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Chihuahua

 
fiogf49gjkf0d
De Chihuahua van vandaag heeft een zeer fijne botstructuur, maar zijn eigenlijk heel gespierd. Ze werden vernoemd naar de regio Chihuahua in Mexico. Men gelooft dat dit ras afstamt van het oude ras dat groter was in omvang en zeer gewaardeerd door Azteekse royalty.

Karakter
De Chihuahua is een zeer individualistische ras. Ze hebben elk hun eigen unieke persoonlijkheid, dus slechts een paar generalisaties kunnen worden gemaakt. Ze worden meestal aangeduid als een "Chi". Ze zijn energiek, gracieus en vertonen een mens-achtige expressie.

Verzorging
De Chihuahua vereist minimale verzorging. De gladde vacht ras vereist slechts af en toe borstelen. De lange vacht van dit ras moet meerdere malen per week geborsteld worden met een zachte borstel. Beide rassen hoeft alleen maar een keer per maand gewassen te worden met een milde shampoo. Speciale zorg moet worden besteed aan het geen water krijgen in hun oren, aangezien ze gevoelig zijn voor oorontstekingen. Mondhygiëne is een must om het verlies van tanden te voorkomen. De Chihuahua kan slecht tegen koude klimaten en moet daartegen worden beschermd hij naar buiten gaat.

Vacht
De Chihuahua vacht is er in twee variëteiten: de soepele en lange vacht. De gladde vacht is glanzend, zacht en dichte, die over het hele lichaam zit, maar heel karig op het hoofd en oren.
De lange vacht is zachte en is licht krullend of plat. Dit ras heeft wel een ondervacht.

Activiteit
De Chihuahua is een uitstekende appartement of flat bewoner.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen