Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Tervuerense herder

 
fiogf49gjkf0d
De Tervuerense herder is een van de vier rassen van de Belgische Herders. Ze worden ook wel gebruikt voor politie-en geleidehonden. De Tervuerense herder komt van oorsprong uit België en werd ontwikkeld voor het hoeden en bewaken van schapen.

Karakter
Een middelgroot, goed uitgebalanceerd ras. De Tervuerense herder vertoont een elegante uitstraling en staat bekend om zijn mooie vacht. Ze zijn indrukwekkend, gracieus en krachtig. Dit ras is moedig, wendbaar en alert.

Verzorging 

Wekelijks borstelen is aan te raden om losse haren en het vuil te verwijderen en matten te voorkomen. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is.

Vacht

De Tervuerense herder heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is recht, lang en overvloedig. De ondervacht is dicht en bestaat uit fijn, zwart haar. Het haar is vederlicht en meer overvloedig op de borst, schouders en nek. De staart is dicht begroeid.

Activiteit
De Tervuerense herder vereist een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Ze worden niet aanbevolen voor de stad of appartement. De Tervuerense herder doet het het beste in een landelijke omgeving waar ze mogen werken en voldoende ruimte hebben om veilig te zwerven, lopen, werken en spelen

Schofthoogte: Reu: 61 - 66 cm, Teef: 56 - 61 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen