Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Leonberger

 
fiogf49gjkf0d
 align=Ze worden beschouwd als de oudste van de Duitse rassen. De Leonberger wordt gebruikt als een werkhond en metgezel in onder andere Duitsland, Frankrijk en Scandinavië. Ze zijn echter relatief zeldzaam in andere landen. De Leonbergen komt van oorsprong uit Duitsland in 1846 en dit veelzijdige ras was zeer geliefd bij het koningshuis. De Leonberger was bijna uitgestorven aan het einde van de Eerste Wereldoorlog, maar werd nieuw leven ingeblazen en gerestaureerd door verschillende Duitse fokkers die erg gewijd gewijd waren aan het ras.

Karakter
De Leonberger is elegant, groot en krachtig. Dit ras heeft een zachte uitdrukking en een indrukwekkende en koninklijke uitstraling. Leonbergers zijn stevig, goed gebouwd en zeer betrouwbaar.

Verzorging 

Dit ras brengt wel nodige onkosten met zich mee. De Leonberger moet dagelijks geborsteld worden om losse en dode haren te verwijderen. Speciale aandacht moet worden gegeven tijdens de rui. Wassen moet worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om regelmatig de oren en bek te reinigen. Dit ras heeft een relatief korte levensduur.

Vacht
De Leonberger heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is lang, overvloedig en recht. De ondervacht is dik en dicht. Er is een haardos op de borst en rond de hals en bevedering aan de voorpoten. Het haar op de broek is overvloedig en dik. Dit ras verhaard voortdurend zwaar.

Activiteit
De Leonberger wordt niet aanbevolen voor een appartement. Ze vereisen dagelijkse beweging, familie interactie en mentale stimulatie. Dit ras doet het het beste in een grote goed omheinde tuin of landelijke omgeving. Leonbergers genieten van zwemmen, wandelen, hardlopen, en familie-activiteiten. Ze blinken uit in flexibiliteit, tracking, therapie en het water te redden.

Schofthoogte: Reu: tenminste 76 cm, Teef: ten minste 70 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen