Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras
Ter adoptie

 

Rashond Dalmatische Hond

 
fiogf49gjkf0d
Tijdens de beide wereldoorlogen werd dit ras gebruikt om de kampen van de Amerikaanse soldaten te beschermen.  Er wordt verondersteld dat de Dalmatische ontstond in een deel van Joegoslavië genoemd Dalmatië. Hun uithoudingsvermogen, de grootte en de waakhond in hun maakte ze een geliefd ras bij de Engels aristocratie.

Karakter
Dalmatiërs zijn van middelmatige grootte en zijn zeer actief en energiek. Ze zijn zwaar, uniek, en staan bekend als de clowns in de hondenwereld. Het is een veelzijdig ras dat het vermogen heeft om te werken als een ongedierte jager, een jachthond, een waakhond en een circusartiest maar ook als een trouwe metgezel.


Verzorging
De Dalmatische moet regelmatig geborsteld worden met een stevige borstel om losse haren te minimaliseren. Extra aandacht moet worden besteed aan de vacht tijdens de zware rui periodes. Dit ras kan niet goed tegen extreme weersomstandigheden en zijn gevoelig voor schimmels uit vochtig gras en bodem, als ook voor teken en vlooien.

Vacht
De Dalmatische heeft een stugge, gladde, korte en dichte vacht. De kleur van de vacht is zuiver wit met vlekken die zijn zwart of bruin. Pups worden volledig wit geboren en vlekken ontstaan als ze volwassen worden.

Activiteit
De Dalmatiërs hebben dagelijkse beweging nodig. Ze genieten van deelnemen aan familie-activiteiten en spelen. Veel tijd met het gezin is zeer belangrijk voor dit ras. Door hun hoge mate van uithoudingsvermogen, zijn de Dalmatiërs een uitstekende metgezel voor wandelen en joggen. Dit ras doet het het beste met een stevig omheinde tuin zodat kunnen ze ravotten wanneer ze willen.
 
Schofthoogte: Reu: 55 - 61 cm, Teef: 50 - 58 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen