Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Dwergpinscher

 
fiogf49gjkf0d
Als de kans krijgen zullen deze energieke honden proberen te ontsnappen. H
Ze worden meestal gezien met een gecoupeerde staart en rechtopstaande oren en dit ras zal zeker je hart stelen. De Dwergpinscher, ook bekend als "De koning van de Toys" is een speels klein ras met een gevoel voor humor, geweldige energie en is erg moedig. Dit ras is zeer leergierig en wil erg graag nieuwe omgeving verkennen. .

Karakter
Dwergpinschers zijn zeer trouw, alert en speels. Dit ras vereist een goede socialisatie als pup aangezien ze achterdochtig kunnen worden rond vreemden. Als ze goed gesocialiseerd worden doen ze het goed rond kinderen en andere huisdieren.

Verzorging 

Dwergpinschers hebben een zeer levendige persoonlijkheid, die energie en geduld vereist. Als het gaat om verzorging vergt dit ras zeer weinig onderhoud. Ze verharen gemiddeld

Vacht
Dit kortharige heeft niet veel onderhoud als het gaat om de vacht. Aanvaardbare kleuren voor dit ras zijn massief helder rood, hert rood, zwart en bruin, chocolade en roestkleur.

Activiteit
Omdat ze veel energie hebben, is veel beweging vereist. Ze kunnen goed leven in een appartement, als ze maar regelmatig kunnen ravotten en spelen. Een paar korte wandelingen per dag moet voldoende zijn.

Schofthoogte: Reu en Teef: 25 - 30 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen