Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Dobermann

 
fiogf49gjkf0d
Stichting Dierenhulp Zonder GrenzenTijdens de jaren 1860 werd de Dobermann gebruikt als een persoonlijke beschermer en waakhond, ongedierte bestrijder, schaapherder, en gun-hond.

Karakter
De gespierde, elegante en gracieuze is middelgroot tot grote in omvang. Dit ras is moedig, vindingrijk, zwaar en zeer intelligent. Ze zijn een van de meest gerespecteerde en populairste hondenrassen, bekend om hun diepe toewijding en beschermende karakter.

Verzorging
De Dobermann vereist minimale verzorging. Af en toe borstelen of het vegen van de vacht met een vochtige doek zal losse haren te minimaliseren. Mondhygiëne is van cruciaal belang om vroege verlies van tanden te voorkomen.

Vacht
De vacht van de Dobermann is dik, glad, kort en hard. De kleur van de vacht komt in beige, rood, blauw, black en tan, en zwart. Er zijn meestal roestkleurig aftekeningen boven de ogen, op de snuit, keel, benen, voeten, borst en onder de staart.

Activiteit
Ze zijn zeer energiek. De Dobermann vereist dagelijkse uitgebreide oefeningen en stimulatie. Ze genieten van gezinsspelen en het maken van wandelingen. Dit ras zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat zij voldoende uitgelaten wordt Echter, een veilige omheinde tuin is het beste, zodat ze vrij kunnen ravotten en bewegen.

Schofthoogte: Reu: ongeveer 68 cm, Teef: 65 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen