Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller)

 
fiogf49gjkf0d
Ze zijn een uitstekende metgezel en zijn erg toegewijd en loyaal. Dit ras blaft alleen als het noodzakelijk is. Ze zijn heel erg slim en hebben een baas met de nodige ervaring nodig. Nova Scotia Duck Tolling Retriever (ook bekend als de Toller) werd oorspronkelijk gefokt om ijskoud water te weerstaan en dit ras is daarom ook dol op zwemmen. .

Karakter
Over het algemeen een speels en hard werken ras en deze hond houdt er van om te mogen werken. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is erg vrolijk en kan goed met kinderen en andere huisdieren overweg. Ze hebben heel veel energie en behoefte aan voldoende beweging.

Verzorging 

De dubbele vacht moet goed worden geborsteld om een gezonde en gladde vacht te garanderen. Wassen alleen indien nodig aangezien dit de olie uit de huid en vacht verwijderd en daardoor de vacht minder waterbestendig blijft.

Vacht
De Nova Scotia Duck Tolling Retriever, ook wel bekend als de Toller, heeft een waterafstotende dubbele vacht die bestand is tegen extreme temperaturen. De vacht is halflang en zacht met een zachte en dichte ondervacht. Bevedering op de achterhand aanwezig is.

Activiteit
Deze hond komt het beste tot zijn recht met in ieder geval een omheinde tuin, gezien de hoeveelheid energie.

Schofthoogte: Reu: 45 - 54 cm, Teef: 42 - 51 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen