Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Vlinderhondje

 
fiogf49gjkf0d
Ze worden vaak beschouwd als een sierlijke ras maar in werkelijkheid zijn goed uitgebalanceerd en levendig. Het Vlinderhondje  ontstond in de 16de eeuw en was een populaire schoothond van de adel en aristocratie in Europa. De Franse vertaling van Papillon is vlinder, die staat voor de witte bles op het voorhoofd en het lichaam, en de franje op de oren die lijken op de vleugels van de vlinder.

Karakter 

Het Vlinderhondje  is altijd alert, speels en elegant. Ze zijn intelligent en vriendelijk en ze vinden iedereen leuk die ze tegenkomen. Het Vlinderhondje heeft geen verlegen of agressief karakter.

Verzorging 

Dit ras verhaard matig. Daarom moeten ze meerdere keren per week geborsteld worden. Het is belangrijk om extra aandacht te besteden aan de haren achter de oren en op de buik omdat hier snel matten en klitten kunnen komen. Zij moeten alleen gewassen worden wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om de voetzolen van hun poten kort te houden.

Vacht
De vacht van het Vlinderhondje is lang en vloeiend en heeft zijdeachtig textuur. Ze hebben geen ondervacht. Hun vacht wordt pluizig op de borst en is omzoomd aan hun oren. De vacht is wit met kleurvlakken, waaronder zwart en rood. Tri-kleuren komen ook voor met witte romp en black en tan aftekeningen. Ze verharen matig.

Activiteit
Het Vlinderhondje houdt van lichaamsbeweging in de buitenlucht en heeft dagelijkse wandeling nodig. Het Vlinderhondje is ook een actieve binnenras. Ze worden niet aanbevolen voor het wonen in een appartement vanwege hun neiging om te blaffen.

Schofthoogte
: Reu en Teef: zelden boven de 28 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen