Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Pekingees

 
fiogf49gjkf0d
Ze werden door de Chinezen beschouwd als beschermer van de geest, gezien hun gelijkenis met de Chinese leeuwen. De Pekingees is afkomstig uit China. Eeuwen lang konden alleen leden van het Chinese keizerlijk paleis deze hond verkrijgen.

Karakter

De Pekingees is een klein en goed uitgebalanceerd ras. Ze vertonen waardigheid, hebben een hooghartige houding en ze hebben moed, dat past bij hun Chinese afkomst. Ze zijn onafhankelijk en onverschrokken. De Pekingees is de ultieme aristocraat die verwachten dat ze verwend worden.

Verzorging 
De Pekingees heeft dagelijks borstelen nodig om klitten, knopen en matten te voorkomen. Hun gezichten en ogen moet dagelijks worden schoongemaakt met een vochtige zachte doek. Ze kunnen snel oververhit of onderkoeld raken.

Vacht
De Pekingees heeft een dubbele vacht. De buitenste vacht is extravagant, lang met een overvloedige bevedering. De ondervacht is zacht en pluche in textuur. De weelderige vacht van de Pekingees is de kroon bij dit ras. Ze zijn er in diverse kleuren en verharen gemiddeld.

Activiteit
De Pekingees is in staat om het merendeel van hun behoefte aan beweging binnenshuis te verkrijgen met speelsessies. Ze profiteren van sterk en korte wandelingen een paar keer per dag. Ze zijn uitstekende appartement of flat bewoners.

Schofthoogte: ca 20 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen