Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Duitse herder

 
fiogf49gjkf0d
Vandaag is de Duitse Herder is een van de meest populaire rassen in de wereld.
Vereerd voor hun veelzijdigheid als metgezel en door hun toewijding aan het werk, is dit ras onderscheiden als de eerste hond ooit gebruikt werd als een gids voor de blinden.

Karakter
De Duitse Herder is een ras van klassieke schoonheid en bezit superieure intelligentie. Ze zijn zeer flexibel, energiek, nieuwsgierig, sterk en betrouwbaar. Dit ras heeft een prachtige uitstraling en is zeer wendbaar met veel uithoudingsvermogen.

Verzorging
Dit ras vereist dagelijks borstelen om losse haren te minimaliseren.

Vacht
De Duitse Herder heeft een boven en ondrvacht. De bovenvacht is stug, recht en dik. De ondervacht is dicht en zacht. De vacht komt in een verscheidenheid van kleuren voor zoals zwart en bruin, zwart en crème, zwart en zilver, zwart, en sabel. De Duitse Herder is er in drie varianten: ruwe vacht, lange haren, en lange ruwe vacht.

Activiteit
Dit ras is het gelukkigst wanneer hij voor je mag werken. Ze hebben veel inspanning nodig en genieten van wandelingen, speelsessies en plekken waar ze heerlijk kunnen ravotten en vrij kunnen lopen. De Duitse herder zal het goed doen in een appartement of op een flat op voorwaarde dat ze voldoende bewegen, stimulatie en aandacht krijgen

Schofthoogte: Reu: 60 - 65 cm, Teef: 55 - 60 cm.

 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen