Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Chow Chow

 
fiogf49gjkf0d
Ze worden meestal aangeduid als "de Chow", en worden nu voornamelijk gebruikt als een metgezel. Meer dan 2000 jaar geleden zijn ze in China ontstaan. Dit ras werd gebruikt voor de jacht, schapendrijven, trekken en tegenwoordig voor bescherming.

Karakter
De Chow Chow is een waar meesterwerk van waardigheid en schoonheid. Ze bezitten de unieke eigenschap van het hebben van een blauw-zwarte tong. Ze zijn scherp intelligent, hebben een onafhankelijke geest en tonen een waardige houding. De Chow is zeer afstandelijk en kritisch.

Verzorging 

De Chow Chow moeten dagelijkse geborsteld worden. Goede verzorging is essentieel om hun vacht in topconditie te houden.  De Chow doet het niet goed in warme klimaten.

Vacht
De Chow Chow heeft een rijke en overvloedige dubbele vacht die wordt geleverd in twee verschillende soorten: glad of ruw. De vacht is bijzonder dik rond de hals en lijkt op leeuwen manen. De bovenvacht is grof en wordt ondersteund door een dichte ondervacht. De meest voorkomende vachtkleuren zijn rood, zwart, blauw, bruin en grijs. De Chow Chow verhaard zwaar tijdens de seizoenen.

Activiteit
De Chow Chow heeft de neiging lui te zijn. Ze liever binnen, waar ze relatief inactief blijven. Ze genieten van een kleine veilig omheinde tuin maar kunnen bij warm weer niet te lang buiten blijven. Ze profiteren van korte dagelijkse wandelingen. De Chow Chow is zeer geschikt voor een appartement woning op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen.

Schofthoogte: Reu: 48 - 56 cm, Teef: 46 - 51 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen