Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras
Hun verhaal

 

Rashond Cocker Spaniel

 
fiogf49gjkf0d
Stichting Dierenhulp Zonder GrenzenDit ras moet goed gesocialiseerd worden als pup om gedragsproblemen zoals verlegenheid te voorkomen. Dit kan leiden tot agressie en onderdanig urineren. De Cocker Spaniel is een mooie en intelligente hond en daardoor is het een geweldig huisdier.

Karakter
Cocker Spaniels zijn intelligente en zeer trouwe honden. Echter, ze vereisen een actieve eigenaar, omdat ze erg speels en actief zijn. Dit levendige ras is een geweldige huisgenoot. Dit ras brengt zeker een overvloed van vreugde in je leven.

Verzorging
Dit ras heeft een lange, gladde of golvende vacht die dagelijks moet worden geborsteld. De ogen moeten dagelijks worden schoongemaakt. Trimmen is noodzakelijk. Oren moeten regelmatig worden gereinigd om oorontsteking te voorkomen.

Vacht
Cocker Spaniels worden het meest gezien in wit, zwart of lichte crème. Dit ras heeft een prachtige vacht die ofwel plat, of licht golvend is. Trimmen is nodig om haar op een goede lengte te houden

Activiteit
De Cocker Spaniel is aanbevolen voor een huis met minstens een kleine tuin, maar doet het ook goed in een appartement, als ze maar genoeg beweging krijgen. Het is een vrij actief ras en heeft zeker 3 wandelingen per dag nodig, tenzij ze de mogelijkheid hebben om vrij rond te lopen in een omheinde achtertuin.
 
Schofthoogte: Reu: ongeveer 38.5 - 40 cm, Teef: 37.5 - 38.5 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen