Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Cirneco Dell Etna

 
fiogf49gjkf0d
Deze rashond wordt niet vaak gezien buiten haar geboorte-eiland Sicilië. De Cirneco dell Etna komt van oorsprong uit Italië en heeft een sterke gelijkenis met de Farao Hound.

Karakter
Het is een primitief ras en de Cirneco dell Etna is slank en elegant gebouwd. Ondanks hun lenige verschijning zijn ze goed gespierd, sterk en winterhard. Hun meest onderscheidend kenmerk zijn de oren die zeer hoog, stijf en rechtop staan. Cirneco Dell Etna is wendbaar, snel en beschikken over ontzettend mooi vermogen: heimelijk besluipen en hun prooi vangen met een absolute stilte.

Verzorging 

Af en toe borstelen met een stevige borstel wordt aanbevolen voor de Cirneco dell Etna. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Vanwege de zeldzaamheid van het ras zijn er geen bekende gezondheidskwesties.

Vacht
De vacht van de Cirneco dell Etna is glanzend, ruw en kort.

Activiteit
Cirneco Dell Etna’s vereisen een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Ze worden niet aanbevolen voor de stad of appartement. De Cirneco Dell Etna doet het het beste in een landelijke omgeving waar er voldoende ruimte is om te zwerven, jagen, rennen en spelen.

Schofthoogte: 42-52 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen