Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Golden Retriever

 
fiogf49gjkf0d
Stichting Dierenhulp Zonder GrenzenGolden Retrievers zijn de belichaming van schoonheid en hersenen.
De Golden Retriever komt uit Groot-Brittannië. De man die verantwoordelijk is voor dit illustere ras, de Heer Tweedmouth, wilde een hond die loyaal was, vriendelijk, temperamentvol en energiek.

Karakter
De Golden Retriever is een prachtige, groot en energiek ras. Ze zijn 's werelds meest voorkomende huisdier en metgezel. Ze zijn stevig, goed geproportioneerd en staan bekend om hun jacht mogelijkheden op het land en in het water. De Golden is scherpzinnig en behendig.

Verzorging

De Golden Retriever vereist dagelijkse verzorging met een stevige borstel. Alleen wassen wanneer dat absoluut noodzakelijk is met een milde shampoo.  Het is belangrijk om niet meer te voeren dan noodzakelijk, omdat ze aanleg hebben om te snel te dik te worden.

Vacht
De Golden Retriever heeft een dubbele vacht die waterafstotend en weerbestendig is. De buitenste laag is stevig, veerkrachtig en kan gegolfd of glad zijn. De staart en poten zijn bevederd met langer haar. De ondervacht is dicht en zacht van structuur. De kleur van de vacht is rijk, glanzend en varieert in de kleuren crème tot goud.

Activiteit
De Golden Retriever vereist dagelijkse wandelingen. Ze genieten van speelsessies met hun familie, het ophalen van ballen en ander speelgoed. Zij zullen het goed doen in een appartement, mits zij voldoende worden uitgelaten. Golden Retrievers zijn binnen matig actief.

Schofthoogte: Reu: 55 - 61 cm, Teef: 51 - 56 cm. Grootte in verhouding tot de omvang van het hoofd.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen