Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Gordon Setter

 
fiogf49gjkf0d
Zij zijn de enige Schotse jachthonden speciaal gefokt voor de jacht op vogels. Hun uithoudingsvermogen maakt ze geschikt voor de jacht in ongunstige weersomstandigheden, in het water en op het land. Oorspronkelijk ontwikkeld tijdens de jaren 1600 in Schotland, werd de Gordon Setter populair vanwege hun uitstekende jachtinsinct. Ze kregen hun naam van de 4e hertog van Gordon, die dit ras officieel opgericht heeft.

Karakter
Gordon Setters zijn steviger en robuuster dan de andere Setter rassen. Ze hebben een elegante en waardige uitstraling, en beschikken over de kracht om voor een langere tijd te kunnen jagen. Beschouwd als een van de meest betrouwbare, loyale en mooie van de permanente rassen, ligt het succes van de Gordon Setter niet alleen omdat het een jager is, maar ook als metgezel en als showhond.

Verzorging
De Gordon Setter heeft een dagelijkse borstelbeurt nodig om de schoonheid van de vacht goed te onderhouden en knuppen te voorkomen. Professionele verzorging kan nodig zijn. Het is belangrijk om regelmatig hun nagels knippen net als het haar aan de onderkant van de voeten.

Vacht
De Gordon Setter heeft een mooie vacht die van gemiddelde lengte is. Er is overvloedige bevedering op het onderstel, poten, staart en oren. De kleur van de vacht van de Gordon Setter is altijd zwart, met duidelijk omschreven aftekeningen.

Activiteit
De Gordon Setter gedijt op lichaamsbeweging in de buitenlucht. Een groot stevig omheinde tuin of landelijk plek heeft de voorkeur. Gordon Setters genieten van een breed scala aan activiteiten zoals zwemmen, jagen, familie speelsessies, wandelen met hun baas en het spelen met de bal.
 
Schofthoogte: Reu: 65 cm, Teef: 62 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen