Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Spinone

 
fiogf49gjkf0d
De voorouders van dit ras gaan terug tot 500 voor Christus De Spinone was en wordt zeer gewaardeerd om hun jacht eigenschappen en jacht mogelijkheden.De Spinone (ook wel Italiaanse Spinone) is een oud ras van Pointers en Retrievers.

Karakter

De Spinone heeft een nobele houding en is indrukwekkend van gestalte. Ze zijn robuust, groot en onderscheidend. De Spinone staat bekend om hun geweldige kracht en uithoudingsvermogen. Ze zijn goed geschikt voor de jacht op elk terrein en alle klimaten. Spinone's zijn een veelzijdig ras en zeer geschikt als jacht metgezel en huisdier.

Verzorging 

Spinone's vereisen een kleine trimbeurt om de vacht netjes te houden. Wekelijks borstelen is voldoende. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. De Spinone is gevoelig voor heupdysplasie.

Vacht
De vacht is dik, lang, licht golvend en pezig. Het haar op de wenkbrauwen, kin en lippen is langer waardoor ze baardvorming hebben. Het gezichtshaar geeft de Spinone een vriendelijke, maar norse blik.

Activiteit
De Spinone is een langzame en gestage werker. Ze zijn niet geschikt voor in een appartement en het beste is een goed omheinde tuin. Spinone's gedijen op menselijk gezelschap en blinken uit in behendigheid, tracking, jacht, zoek-en reddingsacties, als therapiehond en fly-ball.

Schofthoogte: Reu: 60 - 65 cm, Teef: 55 - 60 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen