Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Greyhound

 
fiogf49gjkf0d
Dit ras kan niet goed opschieten met kleinere, niet-honden dieren, met name niet met konijnen en katten. De Greyhound is de snelste hond ter wereld  en wordt vaak gebruikt in de sport van de hondracen. Het is een oud ras. De Greyhound werd lang geleden gebruikt  voor jacht op herten en wild.

Karakter
De Greyhound is zeer zacht en gevoelig en is een geweldige kindervriend. Het is ook een zeer getalenteerd ras en doet het goed in een aantal sporten zoals de jacht, waarneming, waakhond, racen en behendigheid. De Greyhound is een uiterst gracieuze hond. Dit ras doet het erg goed in een huiselijke omgeving. Hij hunkert om menselijke aandacht en wil graag deel uitmaken van het gezin.

Verzorging
De vacht is zeer kort en strak, die niet veel verzorging nodig. Borstelen hoeft maar minimaal.

Vacht
De Greyhound heeft een zeer korte vacht die niet veel verzorging nodig. Het haar van dit ras moet glanzend zijn, maar niet zijdeachtig of zacht. Het moet zeer stevig en hard aanvoelen. Het haar moet dicht en strak tegen het lichaam liggen. De vacht van dit ras is enigszins weerbestendig dus baden moet schaars gedaan worden. De vacht van de Greyhound moet glad blijven.

Activiteit
De Greyhound houdt van lopen en heeft heel wat beweging nodig. Een omheinde tuin is een must  en het moet op zijn minst van gemiddelde grootte zijn. Lange wandelingen zijn ook noodzakelijk om deze hond gezond en actief te houden. De Greyhound heeft de neiging om dingen na te jagen omwille van zijn sterke jachtinstinct. Hierdoor moet hij altijd aan de lijn. Hij is zeer wendbaar en snel.
 
Schofthoogte: Reu 71 - 76 cm, Teef: 68.5 - 71 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen