Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Ierse Setter

 
fiogf49gjkf0d
Het zal zeker een genot zijn om dit ras in huis te hebben.
Hij kan enigszins hooggespannen zijn maar ook gevoelig. Een zeer sympathieke ras dat geniet van het gezelschap van mensen.

Karakter
Zeer levendig, energiek en impulsief. De Ierse Setter houdt van lopen. Verstandig is om dit ras aangelijnd te houden, omdat ze de neiging hebben om hard weg te rennen en zijn dan moeilijk te vangen. De Ierse Setter eist een vaste en consequente training.

Verzorging
Dagelijks borstelen of kammen is nodig om de vacht vlak en vrij te houden van klitten.

Vacht
De vacht is zijdezacht en gevederd en heeft een gemiddelde lengte. Aanvaardbare kleuren voor dit ras zijn mahonie of rijk kastanje rood.

Activiteit

De Ierse Setter vereist regelmatige lichaamsbeweging. Drie wandelingen per dag wordt aanbevolen anders heeft deze hond heeft de neiging onrustig te worden. Dit ras is niet echt geschikt voor een leven op een appartement en komt het beste tot zijn recht in een middelgrote tot grote tuin.
 
Schofthoogte: Reu: 55 - 65 cm, Teef: iets minder.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen