Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Maremma

 
fiogf49gjkf0d
Hun eenzame functie, zowel in het verleden als vandaag de dag is die van een hoeder van de kudde en onroerend goed. De Maremma komt van oorsprong uit Italië en is een zeldzaam ras. .

Karakter
De Maremma heeft een majestueuze verschijning, is stevig en draagt zichzelf met waardigheid. Dit ras is groot, goed gebouwd en heeft een afstandelijk expressie.

Verzorging 

De Maremma's moeten regelmatig geborsteld worden om losse en dode haren te verwijderen. Extra aandacht moet worden besteed tijdens de rui. De oren en de voetzooltjes moeten vaak worden gecontroleerd op vuil. Door hun zeldzaamheid en selectieve fok zijn er bij de Maremma geen bekende gezondheidskwesties bekend. Ze zijn niet geschikt voor warme klimaten.

Vacht
De Maremma heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is lang, dik, ruw en licht golvend. De ondervacht is zacht en dicht. De vacht beschermend ze tegen elk type weer. De Maremma verhaard zwaar twee keer per jaar.

Activiteit
De Maremma wordt niet aanbevolen voor een appartement of een leven in de stad. Dit ras vereist een landelijke omgeving en een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Ze doen het best met ruimte om te zwerven en willen graag werken.

Schofthoogte: Reuen 65-73 cm. Teven 60-68 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen