Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Jack Russell Terrier

 
fiogf49gjkf0d
De Jack Russell Terriër is zeer bedreven in het graven in de schuttersputjes en holen. De Jack vindt zijn oorsprong in Engeland in de 19e eeuw. Hun naam is afgeleid van de dominee John Russell, een jachtliefhebber, die de eerste persoon was om ze te fokken voor de vossenjacht.

Karakter
De Jack Russell Terriër is robuust, sterk en heeft een robuust uiterlijk. Ze hebben een levendige uitdrukking en een onderzoekende aard. Dit compacte ras is erg vocaal. Ze zijn onbevreesd en zijn volledig bewust zijn van hun kleine gestalte.

Verzorging
De Jack Russell Terriër vereist minimale verzorging. Zij hebben behoefte aan regelmatig kammen met een stevige borstel. Het is belangrijk om hun nagels regelmatig te knippen. Ze zijn gemakkelijk over-gevoerd en hebben de neiging tot overgewicht. .

Vacht
De Jack Russell Terriër heeft een dichte dubbele vacht die komt in drie varianten: glad, ruw, en gebroken. De gladde vacht is kort en stijf. In de ruwe vacht is de buitenste laag langer. Het gebroken ras wordt gebruikt om zowel honden met buitenste lagen van verschillende lengte of honden die langer haar op specifieke delen van het lichaam te beschrijven. De Jack Russell Terriër is voornamelijk wit met zwarte, tan, of tri-color markeringen. Ze verharen voortdurend.

Activiteit
De Jack Russell Terriër bloeit op als ze mogen spelen. Ze zijn zeer actief binnen en vereisen een constante stimulatie. Ze hebben het vermogen zich aan te passen aan appartement woning op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen, maar het beste zijn ze af op een gemiddelde grootte erf die goed omheind is. Ze genieten van lange wandelingen en pittige speelsessies.
 
Schofthoogte: Reu en Teef: ideaal 25 - 30 cm.

 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen