Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Rhodesian Ridgeback

 
fiogf49gjkf0d
Het is een waakzaam en moedig ras, maar deze hond kan koppig zijn en moeilijk zijn om te trainen indien methoden komen niet overeen met dit ras.

Karakter
Rhodesian Ridgeback’s doen het goed met andere dieren als ze in en vroeg stadium de juiste socialisatie hebben gehad. Ze zullen het minder goed doen in een huis met kleinere kinderen. Deze honden leren snel, en zijn beschermend ten opzichte van hun eigenaar en hun grondgebied. Ze kunnen slecht tegen langere tijden alleen zijn en kunnen daardoor destructief worden.

Verzorging 

De Rhodesian Ridgeback verhaard gemiddeld en is gemakkelijk te verzorgen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer het nodig is.

Vacht
De Rhodesian Ridgeback heeft een zeer duidelijke markering langs zijn rug, die wordt gecreëerd door haar dat in de tegenovergestelde richting groeit. De vacht is kort, dicht en blijven glanzend en gestroomlijnd. Zijdezachte vacht niet gewenst.

Activiteit
Dit onvermoeibare ras al u zeker bezighouden. Ze zijn erg actief, speels en energiek. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen en hebben lange wandelingen nodig. Een middelgrote tuin wordt aanbevolen.

Schofthoogte
: Reu: 63.3 - 68.5 cm, Teef: 61 - 66 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen