Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Sint Bernard

 
fiogf49gjkf0d
De Sint Bernards heeft een griezelig vermogen om dreigend gevaar te voelen en dit gekoppeld aan hun verhoogde capaciteiten van geur en richting, maakt dit ras een bruikbare en betrouwbare werkhond en metgezel. align= De Sint Bernard is een zeer oud ras.

Karakter

De Sint Bernard is zeer loyaal en vriendelijk. Ze zijn krachtig en gespierd, trouw, zeer intelligent en bescheiden. De Sint Bernard heeft een zachte en welwillende houding.

Verzorging 

De Sint Bernard's vacht is verhaard tweemaal per jaar. Ze vereisen dagelijks borstelen met een stevige borstel. Wassen mag alleen worden gedaan indien nodig met behulp van een milde shampoo. Hun ogen en oren moeten regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt.

Vacht
De Sint Bernard heeft twee verschillende haarvariëteiten: de gladde of kortharige, en de ruwe of langharige. Beide vachten zijn zeer dicht in textuur en zijn waterbestendig. De vacht van de Sint Bernard is typisch wit met tan, rood, mahonie, zwart of gestroomd markeringen in verschillende combinaties. Ze verharen zwaar.

Activiteit
Ze genieten van de dagelijkse wandelingen en speelsessies. Ze zijn geschikt voor een appartement op voorwaarde dat er frequent gewandeld wordt.

Schofthoogte: Reu: minstens 70 cm, Teef: minstens 65 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen