Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Saluki

 
fiogf49gjkf0d
De Saluki jaagt puur op zicht, niet op geur. Dit oude ras is ontstaan in het Midden-Oosten. Zij werden geëerd en gewaardeerd als metgezellen van de Egyptische adel.

Karakter
De Saluki is gevoelig, zacht en aanhankelijk. Ze zijn rustige en beminnelijke metgezellen die toegewijd zijn aan hun familie. Ze zijn erg gracieus in hun beweging, zijn behendig en uiterst snel. De Saluki toont nieuwsgierigheid en een heerlijk gevoel voor humor, gecombineerd met een sterk jachtinstinct.

Verzorging 

De Saluki's vacht is gemakkelijk te verzorgen. Af en toe kammen en borstelen, met name op de gevederde gebieden is genoeg. Hun oren moeten regelmatig gereinigd en geïnspecteerd worden. In sommige gevallen kan dit ras erg kieskeurig zijn wat betreft eten en zal maaltijden overslaan. Hoewel ze kleinere porties eten, is het belangrijk om het verlies van eetlust voor te leggen aan een dierenarts als dit langer duurt dan 48 uur.

Vacht
De Saluki is er in twee verschillende haarvariëteiten: Glad en bevederd. In beide gevallen is de vacht kort en dicht. De gevederde Saluki heeft zijdeachtig wapperende haren op de oren, onderzijde van de staart, benen, en de achterkant van de dijen. De Saluki's vacht is er in een verscheidenheid van kleuren zoals wit, crème, beige, gouden, rood, zwart en bruin. Het kan ook tri-color wit, zwart en bruin. Ze verharen minimaal en zijn reukloos.

Activiteit
Saluki’s hebben veel energie en zijn atleten. Ze vergen veel beweging. Hoewel ze in huis enigszins inactief zijn, is het van vitaal belang dat de Saluki ruimte krijget om zijn energie kwijt te kunnen raken. Tuinen moeten hoog en stevig worden omheind. De Saluki moet veilig aangelijnd uitgelaten worden aangezien de kans heel groot is dat als ze iets beschouwen als een prooi ze de achtervolging inzetten. De Saluki is in staat om een snelheid bereiken van maximaal 50 kilometer per uur. En als ze op volle snelheid zijn, zullen ze de baas totaal negeren.

Schofthoogte: Reu 58 - 71 cm, Teef: ten minste 54 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen