Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Labrador Retriever

 
fiogf49gjkf0d
Hun veelzijdigheid en eindeloze positieve kenmerken maken de Labrador Retriever een populair huisdier. Oorsprong in Newfoundland in 1700, werd de Labrador Retriever geïmporteerd naar Engeland in de vroege jaren van 1800. Dit ras behoort tot de oudste van de moderne erkende rassen.

Karakter
De Labrador Retriever is medium in grootte, sterk, atletisch en goed uitgebalanceerd. Ze zijn vriendelijk, extravert en bezitten een heel lieve persoonlijkheid. Er zijn twee soorten van Labrador: De Amerikaanse, die is lang en slank, en het Engels, dat is meer dik en zwaar. Dit sportieve ras is bedreven in de jacht en in het apporteren. Labrador Retrievers zijn trouwe metgezellen en zeer gerespecteerd door hun liefdevolle natuur.


Verzorging
De Labrador Retriever vereist een regelmatige verzorging met een stevige borstel. Speciale aandacht moet worden besteed aan de ondervacht om klitten te voorkomen.

Vacht
De Labrador Retriever heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is recht, kort, zeer dicht en hard in textuur. De ondervacht is zacht, weerbestendig en beschermt dit ras tegen de kou, alle soorten bodembedekkers en water. De kleur van de vacht komt in chocolade, zwart en geel.

Activiteit
Heerlijk, temperamentvol en energiek, de Labrador Retriever heeft veel beweging nodig. Ze genieten van familie speelsessies, wandelen, zwemmen en plekken om te rennen en vrij te kunnen ravotten. Dit ras zal het goed doen in een appartement onder de voorwaarde dat ze voldoende beweging, aandacht en stimulatie krijgen.
 
Schofthoogte: Reu: 55.5 - 57 cm, Teef: 52.5 - 55.5 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen