Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Maltezer

 
fiogf49gjkf0d
De Maltezer toont een sierlijk en koninklijke houding.
De Maltezer is de oudste van de Europese Toy rassen. De adel, de royals en aristocratie begunstigden hen. Ze zijn zeer goed gemanierd en aanhankelijk.

Karakter

De Maltees straalt grote vreugde en genot uit. Ze zijn zeer intelligent, geanimeerde en speels. Ze zijn heel sociaal. Ze zijn gelukkig en tevreden als ze in het middelpunt van de aandacht staan, of bij hun familie zijn. Dit vertederende ras is helder, liefdevol en een diep toegewijde metgezel


Verzorging
De Malteser vacht vergt dagelijks borstelen en kammen om klitten te voorkomen. De vacht is zeer zacht en zijdeachtig, dus zachte verzorging wordt ten zeerste aanbevolen. Ze moeten regelmatig worden gewassen. De ogen moeten dagelijks schoongemaakt worden om verkleuring te voorkomen. Het is ook belangrijk om hun oren schoon en vrij te houden van losse haren. Het kan aanleiding geven tot problemen met de ogen, huidaandoeningen en ademhalingsproblemen. De Malteser doet het niet goed in zeer warme klimaten of vochtige omstandigheden. Ze kunnen kieskeurige eters worden. Mondhygiëne is van belang om verlies van tanden te voorkomen.

Vacht
De Maltees heeft een elegante mantel van lang, zijdeachtig haar. De vacht is recht, ze hebben geen ondervacht en hun vacht is puur helder wit van kleur. Ze zullen niet verharen. Hun witte vacht is het kenmerk van de Maltees.

Activiteit
De Maltees heeft niet veel beweging nodig. Ze zijn geschikt voor een appartement of flat wonen. Ze genieten van een dagelijkse wandeling, of een stoeipartij..
Schofthoogte: Reu: 21 - 25 cm, Teef: 20 - 23 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen