Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras
Hun verhaal

 

Rashond Mastin Espagnol

 
fiogf49gjkf0d
De Mastin Espanol (ook wel Mastin de la Mancha, Mastin de Extremadura, Mastin de Leon, Spaanse Mastiff) is een enorme ras met een grote, vierkante kop en snuit. Hun gezichtsuitdrukking is vergelijkbaar met dat van een Sint Bernard. Ze hebben kleine ogen en middelgrote hangende oren. De huid rond de kop moet plooien, waardoor het ietwat op een jachthond lijkt. Net als de meeste Mastiffs, hebben ze een breed en gespierd lichaam wat kracht uitstraalt. De voorpoten van de Mastin Espanol zijn recht, in tegenstelling tot hun achterpoten en ze hebben een dikke, harige staart.

Karakter
De Mastin Espanol kan erg beschermend zijn ten opzichte van personen en bezittingen. Ze zijn niet overdreven aanhankelijk of overdreven lief, zelfs niet bij hun familie. Het ras zal onwelkome gasten niet zomaar binnenlaten. De teefjes van het ras zijn meestal intelligent en de reutjes meer aanhankelijk. Ook al zal de Mastin Espagnol het niet tonen, maar ze vinden het niet leuk als ze niet in de buurt kunnen zijn van hun baas en zullen, als het kan, hun baas volgen.

Temperament

Als er gevaar dreigt, geven ze duidelijke waarschuwingen voor de aanval, in tegenstelling tot sommige waakhonden. De Mastin Espagnol is vaak lui en niet speels, maar wel zijn ze altijd alert.

Verzorging 

De Mastin Espagnol kan aanleg hebben tot heupdysplasie en ook  entropion kan voorkomen. Ze kunnen tussen de 10 en 14 jaar oud worden. De Mastin Espagnol moet 1x per week worden geborsteld. Ook de oren moeten regelmatig worden schoongemaakt.

Vacht
Hun dikke vacht is dik ligt dicht bij haar lichaam en is er in diverse kleuren, zoals gelig, grijs, rood, zwart, rood-bruin, of gevlekt in een van deze kleuren met een beetje wit.

Training
De Mastin Espagnol moet van pup af aan goed getraind en gesocialiseerd worden. Het kan anders zo zijn dat ze erg wantrouwend zullen worden ten opzichte van andere honden of mensen. Omdat het een zeer dominant ras is, hebben ze een stevige baas nodig. Opvoeding moet gebeuren met de zachte hand

Activiteit
De Mastin Espagnol komt het beste tot zijn recht in huizen met grote tuinen. Ze kunnen in elk klimaat leven. Wandelingen vinden ze heerlijk

Schofthoogte: Reu: minimaal 78 (wenselijk boven 80 cm), Teef: minimaal 74 cm (wenselijk boven 75 cm)
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen