Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Poedel

 
fiogf49gjkf0d

De Poedel was oorspronkelijk ontwikkeld als water hond die watervogels moest halen.  Dit oude ras is er in drie varianten: Standaard, Miniatuur en Toy. De Standaard is de oudste.

Karakter
De Poedel is een wendbaar, atletisch en sierlijk ras. Ze worden beschouwd als een van de meest intuïtieve, attente en intelligentste rassen. Levendig en speels. Ze hebben een enorm gevoel voor humor en een echte liefde voor het leven. Poedels zijn een ras van onderscheid, elegantie en waardigheid.

Verzorging
De Poedel vergt veel verzorging. Professionele knippen moet worden gedaan om de zes tot acht weken. De vacht kan worden verzorgd in drie verschillende stijlen: de Pet Clip, Engels zadel, en Continental. Dagelijks borstelen is zeer aan te raden om klitten te voorkomen. Het is belangrijk dat de Poedels tanden en oren gecontroleerd en gereinigd worden op een regelmatige basis.

Vacht
De Poedel heeft een dichte, harde vacht die ofwel gekruld is of ruig. De kleur van de vacht komt in vaste kleuren als zilver, crème, grijs, blauw, zwart, wit, abrikoos, rood, caf-au-lait, en bruin. Het is mogelijk om een Parti patroon vacht hebben. Dit ras verliest weinig tot geen haar.

Activiteit
De Poedel houdt van zwemmen, speelsessies en veilig aangelijnd wandelen. Poedels zullen het goed doen in een appartement of flat, mits zij voldoende uitgelaten worden.

 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen