Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Pointer

 
fiogf49gjkf0d
Jachtinstinct is meestal altijd aanwezig in dit ras. Hij is zeer aanhankelijk en intelligent en de Pointer is een uitstekende metgezel. Dit ras is zeer actief en zit vol energie waardoor hij ideaal is voor een eigenaar die van buitenleven houdt.

Karakter
Vriendelijk en energiek, alhoewel dit ras ook zeer timide kan zijn als ze niet goed gesocialiseerd worden op jonge leeftijd. De Pointer is moeilijk om te trainen. Aangezien dit ras jachtinstincten heeft , wordt hij niet aanbevolen voor gezinnen met kleine en passieve dieren.

Verzorging

Stevig borstelen zo nu en dan is voldoende voor dit zeer gemakkelijk te verzorgen ras.

Vacht
De Pointer heeft een zeer korte vacht. De vacht moet kort zijn, dicht en glad. De vacht moet ook een glanzend uiterlijk hebben.

Activiteit

De Pointer houdt van het buitenleven. Een zeer onvermoeibare ras. 
 
Schofthoogte: Reu: 63 - 69 cm, Teef: 61 - 66 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen