Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras
Hun verhaal

 

Rashond Portugese Podenco

 
fiogf49gjkf0d
De Portugese Podenco werd voornamelijk gefokt voor de jacht op konijnen en was nooit bedoeld als een huisdier. De Portugese Podenco is er in drie formaten: Grande (groot), Medio (medium), en Pequeno (klein). Hij vind zijn oorsprong in Portugal.

Karakter
Portugese Podenco 's zijn alert, actief, enthousiast en levendig. Door de afwezigheid van herhaalde menselijke tussenkomst, past de Podengo zich perfect aan aan het milieu, het klimaat en de jacht functies. Ze zijn een zeer sterk ras.

Verzorging

Portugese Podenco’s moeten soms gekamt of geborsteld worden om losse en dode haren te verwijderen. Mondhygiëne voor dit ras is uiterst belangrijk. De Portugese Podenco is zeer gezond vanwege de beperkte interventie door fokkers.

Vacht
De vacht is er in twee variëteiten: Glad of ruw. De gladde vacht is van gemiddelde lengte en heeft een harde textuur. De Ruwhaar is langer in de lengte, grof van structuur, en ziet er warrig uit.

Activiteit

De Portugese Podenco wordt niet aanbevolen voor een appartement. Ze vereisen een veilig omheinde tuin voor veel dagelijkse oefening. Hekwerk moet een minimum van zes meter hoog worden, en begraven in de grond. Ze blinken uit in behendigheid, fly-ball, de jacht en tracking.
 
Schofthoogte: groot: reu en teef: 55 - 70 cm.
middenslag: reu en teef: 40 - 55 cm.
dwerg: reu en teef: 20 - 30 cm.

 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen