Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Rafeiro do Alentejo

 
fiogf49gjkf0d
Ze werden ook gebruikt om boerderijen, huizen en landgoederen te bewaken. Dit ras is nog steeds een werkhondenras in Portugal.Verondersteld word dat ze afstammelingen zijn van Tibetaanse Mastiffs. De Rafeiro do Alentejo werd gebruikt om te waken en voor het verplaatsen van runderen en schapen. 

Karakter
De Rafeiro do Alentejo is een krachtig, serieus en gespierd ras. Dit ras is zeer alert, vooral 's nachts. Rafeiro do Alentejo's zijn  onafhankelijk, behendig en snel.

Verzorging 

De Rafeiro do Alentejo vereist zeer weinig verzorging. De vacht moet geborsteld worden tijdens de rui.

Vacht
De vacht van de Rafeiro do Alentejo is van gemiddelde lengte, dicht, recht en dik. Dit ras verhaard zwaar tijdens de seizoenen.

Activiteit
De Rafeiro do Alentejo vereist niet veel beweging. Zij worden echter niet aanbevolen om te houden in een appartement. Dit ras doet het het beste met een grote veilig omheinde tuin of in een landelijke omgeving.

Schofthoogte:
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen