Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Schnauzer

 
fiogf49gjkf0d
Dit ras werd ook gebruikt om op de kinderen te passen en hen veilig te houden. Vandaag de dag is de Standaard Schnauzer is een zeer vereerde waakhond en metgezel, hoewel ze vrij moeilijk te verkrijgen zijn. Van oorsprong kom hij uit Duitsland, de Standaard Schnauzer is de oudste van de drie Schnauzer rassen. Als een arbeidersklassehond werd dit ras gebruikt als een huisdier en waakhond. Hun boerderij taken waren schapendrijven, het doden van ongedierte en het beschermen van vee.

Karakter
Robuust en middelgroot wordt dit ras vaak aangeduid als "de hond met het menselijk brein". Slim, boeiend en stevig, de Standaard Schnauzer beschikt ook over gratie en elegantie. Ze hebben een koninklijke en aristocratische uitstraling en zijn zeer veelzijdig als een huisdier en zijn harde werkers.

Verzorging
De Standaard Schnauzer moeten dagelijks geborsteld en gekampt worden om de vacht vrij te houden van klitten. Het haar rond de ogen en oren moeten worden getrimd. Professionele all-over knippen dient tweemaal per jaar te gebeuren. Het is belangrijk om de snorharen schoon te maken na de maaltijd.

Vacht
De Standaard Schnauzer heeft een dubbele vacht. De buitenste laag is dik, taai en hard. De ondervacht is zacht en dicht. De vacht is langer boven de ogen en op de snuit naar borstelige wenkbrauwen en een kenmerkende baard. Het haar op de benen is langer dan de vacht. De kleur van de vacht is ofwel zuiver zwart of peper en zout. Dit ras verliest weinig tot geen haar.

Activiteit
De Standaard Schnauzer is zeer energiek en vereist intensieve dagelijkse oefening. Ze gedijen op speelsessies, vrijlopen in een veilige omgeving en lange, stevige wandelingen.
 
Schofthoogte: Reu en Teef: 45 - 50 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen