Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras
Hun verhaal

 

Rashond Schotse Collie

 
fiogf49gjkf0d
Geweldig met kinderen van alle leeftijden, mits de hond goed getraind en goed gesocialiseerd is. De Collie staat bekend om zijn langgerekte snuit en kleuring. Dit ras is erg intelligent en werkt graag aangezien hij een schapendrijver is.

Verzorging
Korte en stijve vacht vereist borstelen. Kortharige variëteit moeten dagelijkse geborsteld worden om overtollig haar te verwijderen. De Collie verliest in de seinzoenen veel haar.

Vacht
Dit ras komt zowel in ruwe en gladde variëteiten. Beide hebben dezelfde kleur. Het meest gezien in tri-kleur (zwart, wit en bruin)

Activiteit

Dit grote ras reageert het beste met een middelgrote tuin. Zal het goed doen in het appartement als ze maar voldoende beweging krijgen. Het is niet aan te bevelen dat deze hond buiten gelaten word voor een lange tijd met warm weer.
 
Schofthoogte: Reu: 50 - 60 cm, Teef: 50 - 55 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen