Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Teckel

 
fiogf49gjkf0d
Dit miniatuur ras is gefokt om te jagen op haas en hermelijn. Dit ras staat ook bekend om te jagen op vossen, otters en dassen. De teckel komt oorspronkelijk uit Duitsland honderden jaren geleden. Ze werden oorspronkelijk gefokt voor de jacht Badger, vandaar de naam Teckel. Het langwerpige lichaam en de verkorte benen werden gefokt in deze hond voor het uitgraven van de prooi. Dit deden ze om zich naar binnen te graven en de prooi op deze manier uit hun hol te verjagen.

Karakter

Teckels zijn een zeer clowneske ras en kan heel ondeugend zijn. Een zeer intuïtieve hond is de Teckel. Tegenwoordig worden ze als metgezel gezien in plaats van een jager. Dit ras vindt het heerlijk om mensen om hen heen te hebben. De teckel is een hele vriendelijke hond, is zeer extravert en zal zeker de harten van iedereen die hij tegenkomt stelen.

Verzorging
De langharige variëteit vergt nogal wat verzorging. Omdat deze hond zo laag bij de grond is, blijven er gemakkelijk bramen, stokken en takken vast zitten in zijn vacht. Die, indien ze aanwezig zijn verwijderd moeten worden. Borstelen van de vacht moet op een regelmatige basis gedaan worden om klitten en / of vervilten te voorkomen. De kortharige variëteit vraagt niet veel verzorging

Vacht
De Teckel komt in drie verschillende variëteiten. De kortharige teckel, Teckel Korthals, en de langharige Teckel. De langharige Teckel heeft een lange en rechte vacht, met haar licht gevederde en langer op de onderbuik, oren, borst en benen. De gladde vacht heeft een rechte, gladde, korte en glanzende vacht dat van gelijke lengte langs het lichaam loopt van de hond. De ruwharige heeft een vacht van gebroken verschijning met pezig, grof en hard haar.

Activiteit
De teckel kan levendig zijn, maar hij heeft niet heel veel behoefte aan beweging. Een korte wandeling per dag voldoende zou zijn voor dit ras.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen