Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Yorkshire Terriër

 
fiogf49gjkf0d
De Yorkshire Terrier is een echte en trouwe metgezel.
Ze kunnen iewat arrogant zijn, gecombineerd met een helder en speels karakter. De Yorkshire Terrier is een prachtig schoothondje dat het liefste de hele dag op schoot bij de baas zit.

Karakter
Deze hond is intelligent, levendig, en onbevreesd. Ze richten zich volledig op hun eigenaar en zijn zeer aanhankelijk. Er is gezegd dat een Yorkshire Terrier meer menselijk gezelschap en aandacht vereist dan enig ander ras.

Verzorging

De vacht moet dagelijks verzorgt worden . Het haar op de top van het hoofd, is meestal beveiligd met een band of strik als dit te lang wordt. Echter, als de Yorkshire Terrier niet wordt gebruikt voor de show, dan kan dit worden afgeknipt. Oren en ogen moeten dagelijks worden schoongemaakt. Mondhygiëne is ook belangrijk.

Vacht
De vacht is niet grof, maar het is fijn en moet zijdeachtig aanvoelen. In tegenstelling tot andere rassen, groeit de vacht voortdurend. Ze hebben geen ondervacht.

Activiteit
De Yorkshire Terrier vereist minimale inspanning. Ze zijn geschikt voor korte wandelingen en ideaal voor een appartement of huis met kleine tuinen. Ze houden van schaduw-jagen, liggen in zonnestralen, en touwtrekken. Hoe meer aandacht dit ras krijgt, hoe beter.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen