Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Epagneul Breton

 
fiogf49gjkf0d
De Espagneul Breton is over het algemeen goed met kinderen en andere huisdieren als hij goed gesocialiseerd is in de puppy-tijd.
Een intelligent ras en daardoor doet deze hond het goed in de jacht sport. Een zacht ras dat zeer gehoorzaam is en graag wil behagen. Alert, levendig en onafhankelijk. Dit ras is over het algemeen goedaardig.

Karakter
De Espagneul Breton is gek op water. Hij wordt omschreven als een zeer vriendelijke en trouwe metgezel. Deze hond is ook goed in een landelijke omgeving. Doordat hij oorspronkelijk gefokt is voor de jacht, heeft dit ras natuurlijke beschermende instincten. Dit ras wordt beschouwd als een zeer populaire gezelschapshond

Verzorging
De hond moeten regelmatig geborstd worden. Baden van 1 keer per maand wordt aanbevolen. Als hij gebruikt wordt voor de show is trimmen noodzakelijk.

Vacht
De zijdeachtig, prachtige vacht is halflang en vraagt niet veel onderhoud. Kleuren die toegelaten zijn zijn oranje en wit lever en wit, zwart en wit, lever tri-kleur, en Zwart-en Tri-kleur.

Activiteit
Een middelgrote tuin is een must voor dit onstuimige ras. Dit ras heeft veel uithoudingsvermogen en vereist regelmatige lichaamsbeweging. Zou het beste doen in een huis met minstens een middelgrote tuin, en een actieve eigenaar.

Schofthoogte:
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen