Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Engelse Setter

 
fiogf49gjkf0d
Vandaag de dag worden ze nog steeds gebruikt als jachthonden, maar ze zijn ook een van de meest populaire show rassen. De oorsprong van de Engels Setter is Frankrijk in 1500 en is ontstaan door het kruisen van de Spaanse Pointer en de Franse Pointer. Het ras werd vervolgens naar Groot-Brittannië gebracht waar het werd geperfectioneerd door Sir Edward Laverack.

Karakter
Het Engelse Setter is zeer zacht en heeft een zeer sympathieke persoonlijkheid. Dit ras wil graag goeddoen en ervaring is een must voor dit ras. Ze zijn gevoelig voor het geluid van die stem. Bij de juiste omgeving, training en socialisatie, zal dit ras een geweldige metgezel zijn. Dit ras heeft een zeer sterke wijdse instincten en doet het het beste in een huis waar hij op een regelmatige basis uitdaging krijgt. De Engelse Setter is een uitstekende jachthond en/of metgezel.

Verzorging
De Engelse Setter moet regelmatig worden geborsteld zodat de vacht in goede vorm blijft. Regelamtige controle van de vach is noodzakelijk aangezien er dingen in kunnen blijven hangen. De Engelse Setter die wordt gebruikt voor de show moet worden verzorgd door hem twee tot drie keer per week te borstelen en regelmatig reinigen van de vacht. Droge shampoo wordt vaak gebruikt, zodat de natuurlijke oliën worden niet verwijderd van de mooie en lange vacht. De vacht van de Engelse Setter die shows loopt wordt over het algemeen zwaarder en langer dan die van de veld Setter.

Vacht
De Engelse Setter heeft een vlakke vacht van gemiddelde lengte die nooit zou krullen. Het haar op de oren, borst, buik en staart moeten soepel en zacht, zijn terwijl de overige vacht dicht en kort is. Voor de shows hebben Engelse Setters meestal een vele langere en zwaardere vacht, en ze vereisen veel meer verzorging.

Activiteit
De Engelse Setter is vrij rustig binnenshuis, maar is zeer levendig en energiek wanneer dit toegestaan is. Aangezien dit ras gefokt is om hele dagen te werken, hebben ze oneindige veel energie en lopen ze erg graag. Ze hebben minstens een wandeling van twee uur per dag nodig. Een grote omheinde tuin waar ze vrij rond kunnen lopen is ideaal.

Schofthoogte: Reu: 63 - 67 cm, Teef: 60 - 63 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen