Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Portugese waterhond

 
fiogf49gjkf0d
Omdat ze werden gefokt voor het werken in water, houden ze van het water en zijn ze een uitstekende retriever. De Portugese Waterhond heeft Portugese vissers eeuwenlang geholpen door schapen te drijven en het vangen van vis, het ophalen van van alles en nog wat wat overboord viel, en het bewaken van de vangst en van de boten.

Karakter
De Portugese Waterhond is zeer intelligent, toegewijd, trouw, en zeer alert. Omdat hij zo alert is, maakt het hem zo goed als een waakhond. Dit ras is zeer mensgericht. De Portugese Waterhond kan beschermend zijn bij zijn familie en is territorium gericht dus socialisatie op jonge leeftijd moet worden uitgevoerd om eventuele dominantie en / of agressie problemen die zich kunnen voordoen in de toekomst te voorkomen.

Verzorging

Regelmatig kammen en borstelen bij dit ras is niet nodig. Dit ras heeft een zeer dikke en hechte vacht die gemakkelijk verstrikt kan raken, dus dagelijks kammen moet worden gedaan.

Vacht
De Portugese Waterhond heeft een weinig tot geen verharing, en is ideaal voor mensen met een allergie. De vacht kan golvende worden krullend of, en is dik, die het hele lichaam op een gelijke lengte bedekt.

Activiteit
De Portugese Waterhond doet het goed in een familiale omgeving en kunnen zeer actief zijn zowel binnen als buiten. De Portugese Waterhond houden er van om te joggen en zou een prachtige metgezel voor een actieve baas.

Schofthoogte: Reu: 50 - 57 cm (ideaal 54 cm), Teef: 43 - 52 cm (ideaal 46 cm)
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen