Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras
Hun verhaal

 

Rashond Siberische Husky

 
fiogf49gjkf0d

De Siberische Husky's uithoudingsvermogen en kracht maakte ze al snel een populair ras in het Noordpoolgebied. De Siberische Husky is ontstaan in het noordoosten van Siberië als een sledehond. In 1909 kwamen grote aantallen van dit ras in Alaska om deel te nemen in de slee racen. .

Karakter
De Siberische Husky is een compacte en sterke werkhond. Ze zijn beschermd tegen temperaturen zo laag als 75 graden onder nul, dus zijn het best geschikt voor koelere en koude klimaten. Ze vertonen een zekere mate van waardigheid en reserve. De Siberische Husky is een beminnelijke metgezel en werkt graag.

Verzorging

De Siberische Husky is van nature schoon en vrij van lichaamsgeur. Ze vereisen dagelijks borstelen om overtollig losse haren, klitten te minimaliseren.

Vacht
De Siberische Husky heeft een middelgrote lengte dubbele vacht. De ondervacht is dicht en zacht van structuur. De bovenvacht is langer en grof met rechte dekharen. Hun vacht komt in een verscheidenheid van kleuren en patronen. De meest voorkomende kleuren zijn zwart en wit, grijs en wit, koper rood en wit, en zuiver wit. Markeringen op het gezicht zijn maskers en brillen. De Siberische Husky verhaard constant, de ondervacht tweemaal per jaar.

Activiteit
De Siberische Husky heeft een aangeboren en diep verlangen om te rennen. Ze doen het best in een grote goed omheinde tuin. Als ze alleen gelaten worden voor langere perioden van tijd zullen ze zich gaan vervelen. De Husky is niet geschikt voor het wonen in een appartement, tenzij ze genoeg uitgelaten worden, zodat ze hun energie kwijt kunnen.

 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen