Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Alaskan Malamute

 
fiogf49gjkf0d
De Alaskan Malamutes hebben absoluut een prachtige kleur en een mooie en sterke bouw. Alaskan Malamutes zijn zeer intelligente en trouwe dieren. Oorspronkelijk gefokt als sledehond waren ze geleerd om zelfstandig te denken wat soms leidt tot koppigheid.
 
Karakter
De Alaskan Malamute is vriendelijk, aanhankelijk en loyaal, maar kan een eigen willetje hebben. Hoewel de Alaskan Malamute een sterk ras is zijn er erfelijke gezondheidsproblemen die onder andere kunnen leiden tot heupdysplasie. De levensverwachting is ongeveer 12-15 jaar.

Verzorging
De Alaskan Malamute heeft een zeer dikke en grove vacht en u zou er goed aan doen deze 2x per week te borstelen. Ze zijn erg zwaar behaard en hun ondervacht komt er tweemaal per jaar door. De vacht wassen is voor dit ras eigenlijk niet nodig omdat hun vacht gemakkelijk vuilafstotend is.

Vacht
Deze rashond heeft een zeer mooie dubbele vacht. De bovenste laag is dik en grof beschermen tegen zelfs de meest extreme weersomstandigheden. Onder de grove vacht zit een zeer zachte, dichte en vette vacht. Kleuren mogen licht grijze schaduw naar zwart bevatten. De poten van deze rashonden zijn bijna altijd wit en hun kop heeft een wit masker.

 
Activiteit
De Alaskan Malamutes is een rashond die erg energiek en actief is. Als je de ruimte hebt zullen ze de hele dag buiten rennen en spelen. Zorg ervoor ze te temperen als de temperaturen te hoog zijn.

De Schofthoogte: Reu: 55 - 63 cm, Teef: 50 - 58 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen