Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Beagle

 
fiogf49gjkf0d
Stichting Dierenhulp Zonder GrenzenDe Beagle is ontstaan als een kruising tussen de Harrier en vele andere honden in Engeland. Dit ras komt het beste tot uiting tijdens de jacht op hazen, fazanten of kwartels. De Beagle werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht en was opvallend goed.

Karakter
De Beagle zit  vol energie en is een geweldige gezinshond. Ze zijn zeer levendig, actief en hebben veel energie en bij een goede socialisatie is het een geweldige kindervriend. Dit ras is alert en heeft een evenwichtig temperament en mag nooit tekenen van agressie of angst vertonen. De Beagle kan heel ondeugend en zeer gedurfd zijn.

Verzorging

Beagles moeten dagelijks geborsteld worden om de dode of losse haren te verwijderen. Naar beneden vegen met een vochtige handdoek moeten volstaan als bad. De oren van dit ras moeten op een regelmatige basis worden schoongemaakt, aangezien dit ras gevoelig is voor pijnlijke oren of oorontsteking. De nagels van de Beagle moet ook worden geknipt.

Vacht
De Beagle is een jachthond met een vacht van middelmatige lengte maken en daardoor eenvoudig in onderhoud. Het haar moet dicht op het lichaam liggen en moet stug zijn, nooit zacht of zijdeachtig. De Beagle ziet eruit als een kleine Engelse Foxhound. Beagles hebben een zeer stugge en kortharige vacht.

Activiteit

De Beagle is vrij actief en houdt van lange stevige wandelingen. Aangezien ze een zeer sterk jachtinstinct hebben, moet dit ras altijd aangelijnd worden of in een omheind gebied lopen. Twee lange dagelijkse wandelingen worden aanbevolen vanwege  hun uithoudingsvermogen.

Schofthoogte: Reu en Teef: tussen de 33 en de 40 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen